Vila incantatoare, Pietrele lui Solomon, Schei, Brasov

Brasov - Vezi pe hartă

548.000 €

Risenthal Imobiliare

Risenthal Imobiliare

0771432207

Contactează vânzătorul


Detalii


Esti tot timpul in vacanta, indiferent de anotimp.
Privelistea iti incanta ochiul, in orice directie ai privi. Miresmele padurii iti imbata simtul olfactiv, iar susurul apei iti linisteste sufletul.
Ai impresia ca timpul sta in loc si iti da ragazul sa te bucuri la nesfarsit de tot ce te inconjoara.

Esti la Pietrele lui Solomon !!!

500 mp teren, 3 niveluri (parter, etaj si mansarda), 418 mp construiti plus spatii de depozitare si spatii anexe, 14 camere, dintre care 3 living-uri, 3 bucatarii, 6 dormitoare si 4 bai sunt cateva dintre caracteristicile acestei proprietati.
Constructia este realizata partial din beton si caramida (parterul) si din busteni grosi de lemn (etajul si mansarda).
La primul nivel avem un apartament cu 3 camere cu intrare separata, la al doilea nivel avem tot cu intrare separata un studio, iar „casa” propriuzisa are si ea intrare separata si este dispusa pe nivelul doi si mansarda. 
Acest lucru permite folosirea vilei ca rezidenta permanenta sau ca si casa de vacanta, precum si obtinerea unor venituri suplimentare din inchirierea apartamentului si a studioului.
Nu este de neglijat nici folosirea acesteia in scopul dezvoltarii unui business in domeniul ospitalitatii, tinand cont de faptul ca suntem intro zona turistica intens vizitata si fara astfel de facilitati.

Avem o incantatoare vila , intrun peisaj de vis si intro zona incarcata de istorie.

Scheiul este un vechi cartier al Brasovului cu arhitectura pitoreasca si cu specific rural, cu strazi inguste împrăstiate de-a lungul vailor ce-l înconjoara. Scheiul este binecunoscut în mentalul colectiv al brasovenilor ca fiind cartierul romanesc al Brasovului Vechi, cartier in care se afla Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae (1292) și Prima Scoală Romaneasca, aflată în curtea Bisericii Sfantul Nicolae (1495).

Legenda spune că numele acestor stanci (Pietrele lui Solomon) vine de la un rege maghiar, Solomon, care în fuga lui de urmăritori, ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scapand cu viata, iar dusmanii sai cazand în prapastie.

„La anul 1599 - se scrie în cronica anonima din Schei - s-au sculat Mihai Vod(ă) domn(ul) Tarii Muntenesti, trecând muntele într-aceasta Tara...”. Este primul popas al marelui voievod Mihai Viteazul în tinutul Barsei, la 20 octombrie 1599, venind prin pasul de pe Valea Buziasului cu scopul de a lupta cu secuii nemultumiţi de politica batorestilor. Cronicarul braşovean Julius Teutsch apreciază că Mihai a folosit ca loc de fortificare pentru tabara sa zona „Pietrele lui Solomon”, apreciere fireasca, stiindu-se avantajul oferit de aceasta aşezare montana cu posibilitati strategice de comunicare atat spre Rucar-Bran, cat si spre Tara Barsei.

COMISION  CUMPARATOR  0%

Deci, daca vrei sa fii la munte, cu multa liniste si aer curat si ozonat, dar in acelasi timp la cateva minute de tumultul orasului, te invit sa faci o plimbare pana la „Pietrele lui Solomon” si sa vizionezi aceasta minunata vila, calda si primitoare.


Adrian Munteanu, Realtor®️ , SRS , ABR , RENE
0771 432 207
 

Hartă

Alte proprietăți ale consultantului