Case de vacanta, zona Viscri, Brasov

Granari - Vezi pe hartă

450.000 €

Proprietar

0735551500

Contactează vânzătorul


Detalii


Complexul este situat intr-o zona plina de istorie a unui sat sasesc din imediata apropiere a cunoscutului Viscri.

Aceasta zona este renumita pentru casele sale colorate, specificul pitoresc, traditiile de Paste si Craciun, bisericile fortificate din imprejurimi, carutele trase de cai, aerul curat si mancarurile bune gatite in tihna de bunicile satului. In apropiere, o multime de sate similare asteapta sa fie descoperite, fiind inca mai putin circulate decat celebrul Viscri – avand astfel avantajul noului si lipsa aglomeratiei, oferind liniste in schimb si posibilitatea reconectarii cu natura si vechile noastre traditii. Aici, localnicii (in jur de 350 la numar) mai practica agricultura de subzistenta (pasunat cu turme de oi, cosit, pregatit fanul, scosul ciurdei de vaci), nu circula masini, iar pista de biciclete care conecteaza toate satele din imprejurimi indeamna la explorare.

Proprietatea pe care o propunem inspre vanzare este cu totul aparte, fiind initial conceputa de proprietari ca si casa lor, in parte, cu ideea de a isi caza familia si musafirii in casutele alaturate, o mica activitate de agroturism, cu spatiu de cazare, spatiu separat pentru luat masa, sauna, spatii de receere. Astfel, s-a nascut acest complex, compus din mai multe case, restaurate complet, fara a se face rabat de calitate, cu cele mai bune materiale.

Casa 1 – compusa din: living generos de 19 mp, dormitor in suprafata utila de 26 mp si o baie de 6 mp. Casa dispune de podea noua din lemn, sistem de incalzire nou – doua sobe de teracota noi, ce functioneaza pe lemne, si care au fost facute manual. De asemenea, cahlele au fost realizate manual la fabrica din Medias.
Instalatiile de apa, canalizare si curent electric sunt noi.

Casa 2 – are in componenta: un hol de 6.2 mp, o baie (3.2 mp) si un dormitor spatios, in suprafata de 21 mp. Si aici, sistemul de incalzire este nou (soba de teracota), cablurile electrice sunt noi, intreaga casa este refacuta de la zero, pentru a asigura confortul modern departe de zgomotul cotidian. Important de mentionat este faptul ca exista si canalizare. Tigla este tot noua, lucrata manual, cu capriori noi. Iar beciul casei este suficient de spatios, uscat si ingrijit, avand grinzi de stejar vechi.
Pe langa aceasta casa, regasim o sura de 90 mp, conectata la apa, si care a fost refacuta recent, cu tigle, lati si capriori noi. Mai putem aminti si un solar profesional, un grajd amenajat pentru animale si o gradina minunata pe tot parcursul anului.

Casa 3 – este compusa dintr-un hol (7 mp), baie (5,5 mp) si o camera generoasa, dormitor/living, in suprafata de 26 mp. Respectand standardele de calitate enumerate la casele anterioare, si aceasta casa a fost restaurata in acelasi stil, cu sistem de incalzire nou, teracota lucrata manual, cahle pictate la fabrica din Medias, canalizare si apa, cabluri electrice noi, podele si tavan noi, din lemn.
Pe langa aceasta casa, regasim si o sura de 102 mp, refacuta cu tigle refolosite dupa modelul vechi, de mai mult de 100 ani, cu lati si capriori noi.
Beciul este generos si uscat.
Mai mult, casa aceasta are o adevarata istorie, fiind construita in anul 1862, din piatra, dar restaurata la standardele moderne. Aici, exista o terasa pietruita si o fantana veche, cu adancime de 20 metri, foarte bine intretinuta.

Casa 4 – compusa din: hol (6.7 mp), baie (5.6 mp), un living open-space cu bucataria (35 mp) si un dormitor (20 mp). La fel, casa a fost restaurata complet, fara a face rabat de calitate, cu podele noi, tavan nou, teracota noua si performanta, canalizare. Fata de casele anterioare, aceasta dispune de o bucatarie moderna, complet utilata cu toate electrocasnicele marca MIELE si blat rezistent, din granit.
Exista si aici un beci uscat, o fantana foarte bine intretinuta si doua suri, dintre care una a fost transformata in camera de lucru (o camera de 21 mp) si un spatiu pentru depozitare (45 mp). A doua sura a fost transformata in spatiu locuibil cu bucatarie (67 mp), cu podea din stejar, care este complet utilata cu electrocasnice premium, marca MIELE si blat inox, iar soba este ulta economica, pe lemne, adusa din Austria. Acest spatiu a fost gandita pentru a servi masa pentru mai multe persoane. La etaj, regasim un apartament compus din: hol (2,4 mp), dormitor (20 mp) si baie (5 mp), sistem de incalzire pe soba high efficient, adusa din Danemarca. 

Mai putem aminti si de terasa pavata, in suprafata de 35 mp, cu sistem de scurgere a apei, ideala pentru relaxare.

Sauna – compusa din: professional sauna pentru 4-6 persoane, incalzire pe lemne, o camera generoasa de odihna, in suprafata de 34 mp, cu o panorama superba si o terasa pavata.

Gradina – fara indoiala, unul dintre cele mai mari atuuri ale acestei proprietati, este gradina comuna care este teren intravilan, in suprafata de aproximativ 7500 metri patrati, ce are in componenta pomi fructiferi foarte vechi, soiuri romanesti de mar, par, gutui, prune, care rodesc anual. Suprafata totala, teren intravilan, impreuna cu curtile, este de aproximativ 10.000 mp.

 

Hartă